Ewonan dicekel ing perdagangan dhuwit illicit 2018: Macau govt
toto

Ewonan dicekel ing perdagangan dhuwit illicit 2018: Macau govt

Gunggunge 3.050 wong saka njaba Macau wis dicekel polisi Macau ing 2018 amarga diduga keterlibatan ing kegiatan ijol-ijolan dhuwit sing ora sah ing njero utawa ing sekitar kasino kutha, ujare Sekretaris Keamanan Macau, Wong Sio Chak (digambar ing foto arsip), ing briefing media ing Selasa.

Kabeh tersangka “dipulangkan” ujare pejabat kasebut – sanajan dheweke ora nemtokake asal-usule – tinimbang ditangani liwat pengadilan Macau. Pak Wong ora njlentrehake apa – yen ana – proses utawa sanksi sing bisa ditrapake ing njaba Macau marang wong sing prihatin. Ing sawetara kasus sing dilaporake ing taun kepungkur, para tersangka kasebut asale saka daratan China.

Saka tally sing dicekel amarga miturut omongane uwong ijol-ijolan dhuwit ilegal, 2.269 individu wis begalan saka Macau sadurunge, ngandika Pak Wong.

Sajrone pengarahan Selasa, Pak Wong nyatakake prihatine pemerintah lokal babagan risiko keamanan sing ditimbulake dening kegiatan ijol-ijolan dhuwit sing ora sah ing utawa cedhak properti casino Macau, ujar manawa dheweke duwe “dampak negatif sing katon” ing kutha kasebut, sing ing sawetara kasus bisa dadi salah siji. rampokan utawa penipuan marang wong-wong sing nggunakake layanan ilegal, utawa brawls antarane sing nyedhiyani layanan.

Ing Mei , Juni lan Juli wis sawetara crackdowns uga-publicised ing miturut omongane uwong ganti dhuwit ilegal ing distrik casino Cotai. Sadurunge operasi polisi ing Mei, video saka perang katon cedhak Venetian Macao Resort Hotel – nglibatno luwih saka 10 wong – iki digunakake digunakake ing media sosial. Polisi wis njlentrehake manawa kedadeyan kasebut ana hubungane karo masalah “ijol-ijolan dhuwit”.

Dina Selasa Pak Wong janji manawa pasukan keamanan Macau bakal kerja karo mitra China daratan kanggo neliti latar mburi wong sing dicekel amarga curiga ana kegiatan ijol-ijolan dhuwit ing Macau. “Kita uga bakal weruh yen kegiatan kasebut kalebu operasi sing diatur,” ujare Wong marang media. Iki dimangerteni minangka referensi kanggo kemungkinan keterlibatan kejahatan terorganisir – ing konteks Cina sing umum diarani ‘triad’ – ing ijol-ijolan dhuwit ilegal ing Macau.

Faktor nyopir

Sawetara analis investasi sing nyakup industri game wis ujar manawa motivasi kanggo ijol-ijolan dhuwit sing ora sah saka panyedhiya layanan lan panuku layanan bakal dadi upaya kanggo entuk persentase biaya layanan sing luwih murah ing saben transaksi tinimbang sing ditawakake bank lan dhuwit resmi. changers ing cilik saka jumlah cilik, utawa ing cilik saka transaksi luwih gedhe, kanggo njaluk babak kontrol ekspor mata uang China.

Ngrujuk marang upaya keamanan nglawan perdagangan kasebut ing taun 2018, Pak Wong ujar: “Taun iki nganti saiki, kita mandheg lan mriksa 545 wong, lan kabeh pungkasane dikirim bali [menyang daratan China].” Dheweke nambahake: Antarane wong-wong mau 411 wong dilarang mlebu ing Macau maneh.

Nalika mangsuli pitakon saka media lokal, Sekretaris Wong menehi alasan sing bisa ditindakake kanggo kegiatan kasebut.

“Ana langkah-langkah khusus sing ditindakake kanggo ngatasi pencucian dhuwit, lan tutup dileksanakake babagan jumlah dhuwit saben dina sing bisa ditarik dening klien [Cina Daratan] [saka ATM ing kene]. Kajaba iku, ana mekanisme pangenalan pasuryan sing dipasang ing mesin ATM ing kene, “ujare Pak Wong.

“Nanging minangka wong [saka daratan China] isih pengin mbatalake dhuwit kanggo Gamble, iki wis mimpin kanggo Tambah ing frauds related kanggo iki [ilegal] kegiatan ijol-ijolan dhuwit,”Ditambahake pejabat.

Monetary Authority of Macao wis ngenalke kenceng, sistem ngawasi nyata-wektu kanggo pembayaran lan penarikan awis digawe nggunakake kertu bank UnionPay ing Macau. Iki kalebu nggunakake mesin teller otomatis (ATM) kanthi kemampuan kanggo nindakake scan pangenalan rai .

Wiwit Januari 2018 daratan Cina wis diwatesi kanggo watesan taunan CNY100,000 (US$14,939) saben wong kanggo penarikan awis nalika Result SDY nggunakake ATM jaban rangkah. Ing jaman kepungkur, definisi regulasi China babagan transaksi “jaban rangkah” kalebu sing ditindakake ing Macau.

Ing Desember 2016, Otoritas Moneter Macau wis nyetel watesan MOP5,000 (US$618) utawa HKD5,000 saben transaksi kanggo penarikan ing ATM kutha kanggo para pelanggan sing nggunakake kertu bank sing diterbitake dening bank-bank ing daratan China.

Sajrone briefing Selasa, Pak Wong ujar manawa Polisi Kehakiman kutha wis nyathet sajrone taun 2018 kanthi total 1,884 laporan lan investigasi babagan Data SDY kejahatan sing ana gandhengane karo game, mundhak 2 persen saben taun.

Kasus label polisi lokal minangka game-related nalika padha njupuk Panggonan nang casino utawa ing saubengé.

Pinjaman munggah 2018

Kasus sing dicurigai riba sing ana gandhengane karo game – yaiku, ngutangi dhuwit sing ora sah, praktik sing luwih umum dikenal minangka utangan – tambah taun kepungkur kanthi 25,9 persen saben taun dadi 554, nuduhake data saka kantor Sekretaris Keamanan.

Sajrone 2018, total 309 kasus sing dicurigai ditahan ora sah sing gegandhengan karo game direkam, sing nuduhake penurunan siji-katelu ing kasus-kasus jinis Pengeluaran SDY kasebut saben taun. Kasus kuwi biasane digandhengake ing Macau karo silihan-shark disambungake kanggo gambling .

“Ing taun 2018, panyebab utama kenaikan jumlah kasus utangan yaiku amarga polisi wis aktif ngupayakake investigasi lan tumindak keras marang kejahatan kasebut. Amarga tumindak sing ditargetake iki, luwih akeh kasus utangan wis dicegah supaya ora dikembangake dadi kasus penahanan sing ora sah, lan mula kejahatan jinis iki wis dikontrol kanthi efektif lan kedadeyan kasebut terus diturunake, “ujare Wong.

Pejabat kasebut nyathet yen umume korban lan tersangka babagan riba sing gegandhengan karo game lan penahanan sing ora sah padha non-lokal, lan akeh skenario sing kedadeyan ing properti casino.

Ing rapat Selasa, Sekretaris uga nyebutake manawa polisi njaluk perusahaan web hosting sing kerja ing njaba Macau kanggo mblokir utawa mbusak nganti saiki total 464 situs web judi sing diduga ilegal. Sawetara situs web iki ngemot referensi bajakan kanggo merek casino Macau.

Pejabat kasebut nambahake manawa nganti saiki 361 situs web kasebut ditutup, tumindak sing nyegah wong-wong ora bisa ditipu dening “situs web game penipuan”.